JPE Design Studio :: Cedar House

JPE Design Studio Pty Ltd
Level 4/19 Gilles Street
Adelaide 5000
South Australian
Australia
Tel +61(0)8 8406 4000
Fax +61(0)8 8406 4007

ABN 97 007 776 249
PO Box 6401
Halifax Street 5000
South Australia
Australia
design@jpe.com.au

View on Map

Cedar House

Form simplicity and seamless connections to landscape

The design for this home derives from the client’s appreciation of the large trees on the site – providing shade in summer and forming a large dappled light canopy across the property. The main building volume fills the void created between the tree canopies while referencing the pitched roof vernacular of the local area. A raised boardwalk cuts this volume in two, creating a central spine that connects the external and internal spaces. Two courtyard spaces are integrated within the built form, one in each wing. These courtyards capture light and soften the internal spaces, reinforcing the buildings connection and respect for the landscape.

Cedar House

Cedar House
Cedar House
Cedar House
Cedar House
Cedar House
Cedar House
Cedar House
Cedar House
Cedar House
Back to Top